Новини

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков: Регионалната политика е в основата на икономическия прогрес на държавата

Политическото говорене трябва да е малко, а технократското да преобладава, бяха единодушни служебният министър арх. Иван Шишков и министър Андрей Цеков на церемонията по предаването на поста

„Ние сме работили заедно в Комисията по регионално развитие на предишното Народно събрание. Отношенията ни са били добри и колегиални.“ Това заяви служебният министър арх. Иван Шишков при предаването на поста в Министерството на регионалното развитие и благоустройството на министър Андрей Цеков. Арх. Шишков посочи, че ще предостави на своя приемник карта с магистралите и информация за напредъка на обектите, „за да не се губи ритъм“. „България има нужда от това да работим бързо и енергично“, подчерта арх. Шишков. Той информира, че е възложил на Агенция „Пътна инфраструктура“ да направи точен доклад за състоянието на пътищата, за да може въз основа на него да се вземат управленски решения. „Оставям работа. Очаквайте приемственост, включително от колегите“, обърна се арх. Иван Шишков към новия регионален министър.

„За мен е огромно удоволствие да приема тази позиция именно от министър Иван Шишков. От съвместната работа и общуването с него аз лично съм изключително удовлетворен. В едно време, в което политическото противоборство значително възпрепятстваше нормалния инвестиционен процес, министър Шишков беше един от малкото, които намираха решения“, каза от своя страна министър Андрей Цеков.

"Регионалната политика стои в основата на целия икономически прогрес на държавата. В нея политическото говорене трябва да е малко, а технократското трябва да преобладава. Аз лично възнамерявам да продължа линията, поета от министър Шишков, в търсене на решенията, които са полезни за обществото“, посочи още той.

Регионалният министър обясни, че в първата седмица фокус за него ще бъде да се запознае с отчета за работата на министерството в мандата на служебното правителство и с най-належащите за разрешаване проблеми.