Общини

Добрич инвестира 5 млн. лв. в тротоари

Община Добрич инвестира 5 милиона лева за ремонт на пешеходната зона в града. Средствата се осигуряват безвъзмездно от Оперативна програма „Регионално развитие” в рамките на проект „Реконструкция на бул. „25 септември” - пешеходна зона”. Проектът на стойност
5 013 386 лева предвижда мащабна реконструкция на пешеходната зона от площад „Тракийски” до градския парк „Свети Георги". Община Добрич ще съфинансира проекта с 252 000 лева. Пешеходната зона, или така наречените жълти плочи, не са ремонтирани от времето на тяхното изграждане през 80-те години.
„Вече приключиха ремонтните дейности на водопровода и канализационните отклонения в централната градска част. Бяха ремонтирани два участъка в пешеходната зона. Цялата площ, която ще бъде благоустроена по проекта, е 40,7 дка. Ще се извърши реконструкция на над 29 хил. квадратни метра пешеходна настилка. По проекта се предвижда да се засадят декоративни дървета, храсти и зелени площи на 11 200 квадратни метра. Върху цялата територия ще се изградят 4 детски площадки, велотрасе, ще се поставят нови лампи и пейки. Предвиждат се още рампи за хора в неравностойно положение.