Общини

1 млн. лв. за детска градина


След дългогодишно очакване бургаският квартал Крайморие най-после се сдоби със съвременна детска градина, покриваща европейските стандарти за грижа към подрастващите. Проектът е на стойност около 1 млн. лв. и е реализиран със средства на община Бургас. Кметът на града Димитър Николов, в присъствието на директора на детското заведение Светла Гугучкова, откри модерната сграда, като събитието се превърна в истински празник за децата.
Градината е на два етажа и ще побере 60 деца, които ще разполагат със самостоятелни занимални и спални помещения. Новата сграда в квартал Крайморие всъщност замени стара амортизирана дървена барака, която не отговаряше на съвременните изисквания. Това е третата поред градина, която община Бургас изгражда със собствени средства в рамките на по-малко от година. В края на септември миналата година и преди месец в черноморския град бяха прерязани лентите на новоизградените детски градини в кв. „Лозово” и „Меден рудник”.
Кметът заяви, че събитието е част от програмата на община Бургас за строителство и ремонт на детските заведения на територията й, като определи това като „инвестиция в бъдещето”. „До края на лятото ще бъде открита още една нова детска градина в центъра на града, а в капиталовата програма на общината за тази година са заложени средства за построяването на втора детска градина в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник”, допълни Николов.