Общини

Кметът на Варна се отчете пред премиера с обновената улица „Девня”

Навръх празника на града кметът на Варна Кирил Йорданов поведе премиера Бойко Борисов по нова пътна артерия, за която правителството даде 12 милиона лева преди година. Сега улица „Девня” блести с нова настилка и бордюри. Скоро ще има тротоари и осветление. Заради отсечката, която ще разтовари трафика в града, са преместени част от жп линиите за София и са направени две кръгови движения.
В удобството на новата артерия, която свързва бизнеса в западната промишлена зона, кварталите „Владиславово” и „Младост” с центъра и Аспаруховия мост, се убедиха също шефката на парламента Цецка Цачева и финансовият министър Симеон Дянков.
Проблемът с улица „Девня” мореше шофьорите и градския транспорт във Варна. Градът се нуждае от обходни дъги и се задъхва заради липсата на друг път към Бургас освен по Аспаруховия мост.
Кметът Йорданов обеща за следващия празник на Варна - 15 август 2011 г.,
яяда бъде готов и вторият околовръстен път за 10 млн. лв. „Ще ви помоля да форсирате и да сте готови за началото на туристическия сезон”, отвърна Борисов.
Той честити на варненци празника на града им - Голяма Богородица, а после похвали схемата за плащане от държавата срещу свършена работа. Шефът на пътната агенция Божидар Йотов връчи сертификат за качеството на изградения път.
„Сядаме с кметовете и път по път ще гледаме къде може да се ремонтира, за да усетят и хората резултата от нашата работа”, каза Бойко Борисов.