Йорданка Фандъкова: На 30 август трябва да пуснем движението по бул. „Черни връх”, а от средата на годината започва изграждането на третия лъч на метрото

Прочетена: 141

На 30 август трябва да пуснем движението по бул. „Черни връх”, а от средата на 2015 г. ще започне изграждането на третия лъч на метрото. Това заяви Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, в предаването „Тази сутрин” по бТВ. „Опитваме се да не блокираме целия град при строителството му. Бул.„Черни връх” е със затруднено движение. На 30 август трябва да пуснем движението по него. Ще продължи подземното изграждане на метростанцията на ул. „Сребърна”. Ние вече ще имаме готовност към средата на годината да започнем и третия лъч на метрото, след като беше отворена и Оперативна програма „Транспорт””, съобщи Фандъкова.

По думите й предстои най-тежкият етап от изграждането на третия лъч на метрото. „Той ще преминава от театър „Зад канала” до ж.к. „Красно село”, като ще мине през центъра на София чрез подземен участък. Той ще бъде изграден през бул. „Патриарх Евтимий”, НДК и ще стига до ж.к. „Красно село”. Ще бъдат създадени 7 нови метростанции, като при строителството им ще има стеснение при три от тях”, съобщи кметът на Столична община.

„Бул. „Александър Дондуков” е в много лошо състояние. Целта ни е да запазим паветата, а в същото време да ги пренаредим и да ремонтираме изцяло тротоарите. Бул. „Витоша” ще бъде реконструктуиран в участъка от НДК до Южния парк. Подчертавам, че тротоари се изграждат навсякъде в София. За 5 години сме направили около 110 км. Там се поставят колчета, които да не позволяват да бъдат паркирани автомобили върху тях”, посочи Йорданка Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.01.2015. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: