Кметът Йорданка Фандъкова: Общината инвестира около 8 млн. лева годишно за подпомагане на Общинските болници

Прочетена: 243

„Общината инвестира около 8 млн. лева годишно за подпомагане на Общинските болници, за да може те да обслужат всички граждани и да не връщат пациенти. Това е важно за работата ни”л Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова по време на посещение в Четвърта градска болница, по повод представяне на нова медицинска техника .

„Не очакваме печалба от общинските болници.В Пета Градска болница наследството е много тежко и все още не могат да се справят с него, но работят активно. Всички останали болници завършиха 2014 г. без да имат задължения към доставчици за годината, което е много важен резултат. Важно е да подчертая и ролята на общината, защото близо 5 000 пациенти са преминали през Четвърта градска болница за 2014 година. От тях по договор с общината са близо 1950 пациенти, т.е. здравно неосигурени, за което общината заплаща една четвърт от средствата, даже и повече. Те идват по договор със Столичната община”, допълни Фандъкова.

„Ген. Стоян Тонев в качеството си на заместник-кмет с направление „Столично общинско здравеопазване” успя да мотивира, да обедини управителите на болниците да работят с Общинския съвет, за да може да се случат всички тези проекти. Трудно е да се намери наследник на ген. Стоян Тонев,” завърши Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.01.2015. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: