Румен Петков (АБВ): ДПС иницира вот на недоверие в опит да се изкара от тежката политическа изолация

Прочетена: 123

С опита си да иницира вот на недоверие ДПС цели да се легитимира отново като основна политическа сила. Ръководената от Лютви Местан партия прави и всичко възможно, за да запази кадровите си назначения в държавата и тези процеси ще продължат, защото в противен случай движението рискува да изпадне в още по-тежка политическа изолация, а това ще доведе и до негативни за него изборни резултати. Това становище изрази в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на АБВ Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на АБВ.
„Няма спор, че здравният министър е укорим за някои от фразите, които хвърли в публичното пространство, но при положение, че са минали едва месец и половина-два от работата на правителството, без да се оцени какво е направено в сектор здравеопазване, да се иска оставка е непродуктивен стремеж“, посочи Петков. Той бе категоричен, че подобни политически игри отклоняват вниманието от решаването на важните за обществото проблеми в сектори като здравеопазване, образование и правосъдие. „Парламентът има шанс, за пръв път от години, да се фокусира върху значимите за обществото проблеми, които са бавени през годините и които ако сега не започнат да се решават, нищо добро не ни чака“.
Заместник-председателят на АБВ коментира и планираната съдебна реформа. „Ще участваме много активно в подготовката на цялостната нормативна уредба. Нашите очаквания са министърът да представи пред парламентарната ни група и цялото ни ръководство своята визия за времевото разположение на реформата. Кое се нуждае от законови промени и в какви параметри? Кое се нуждае от правителствени инициативи? И най – важният въпрос, как това се субординира с конституцията? Защото има един куп въпроси, за които достатъчно сериозни и авторитетни юристи казват, че те не могат да се реализират без конституционна промяна“, посочи Петков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.01.2015. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: