Новини

Движението по моста над р. Луда Яна между Пазарджик и Пловдив беше възстановено пет месеца предсрочно

Точно една година след рухването на моста в резултат на придошлите води на р. луда Яна днес откриваме изцяло новото съоръжение. Реалното строителство на моста стартира през ноември и само пет месеца след това откриваме обекта. Това е и 5 месеца предсрочно, тъй като по договор строителството му трябваше да е приключило през септември тази година. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес, когато официално беше пуснат в експлоатация моста. Това стана в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и гости от съседното село Мало Конаре. Мостът над р. Луда Яна е част от първокласния път между Пазарджик и Пловдив.

Министър Павлова изказа специална благодарност на премиера Бойко Борисов, който осигури близо финансирането от близо 2,5 млн. лв. от републиканския бюджет. Тя благодари и на строителите, които бързо и качествено се справиха с изпълнението на обекта. Заради заобикалянето на пътя децата ставаха един час по-рано да стигат до училищата, а родителите им пътуваха по един час повече до работата и до дома. Сега се радваме, че ще имат повече време да бъдат заедно, посочи регионалният министър. Тя връчи официално и Разрешителното за ползване на обекта на инж. Лазар Лазаров, тъй като обектът е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от АПИ.

Пожелавам ви със здраве да си ползвате моста, каза тя.

С пускането на движението по новото съоръжение над река Луда Яна се възстановява най-пряката и удобна пътна връзка между областите Пазарджик и Пловдив.