Новини

Всеки вторник нова детска градина

До края на годината всеки вторник в София ще бъде откривана по една нова сграда на детско заведение, заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при прерязването на лентата на построените нови помещения към ЦДГ 165 „Латинка” в кв. „Изгрев”. В тях ще бъдат настанени две нови групи от 60 деца, които ще разполагат и с физкултурен салон. По този начин детската градина ще може да поеме до 174 малчугани. В скоро време в освободени от частно училище и фондация помещения в района ще бъдат открити още няколко детски групи.

„Ние откриваме детските заведения с всички актове, персонал и най-вече с деца”, каза столичният градоначалник, като припомни случая за построената детска градина за Министерството на отбраната на стойност 5 млн. лв., дадени от предишното правителство, в която могат да се настанят три групи и е без физкултурен салон. Цената на ЦДГ 165 „Латинка” в кв. „Изгрев” е за около 920 000 лв., в това число 30 000 лв. за обзавеждане. Строителството на помещенията е извършено за 12 месеца.

На откриването на детската градина присъстваха още зам.-кметът на София Ирина Савина, кметът на район „Изгрев” инж. Панайот Бончев, общински съветници и граждани.