Новини

Министър Павлова: Община Бургас се доказа като най-добрият бенефициент по ОП „Регионално развитие 2007-2013“

Започна реалното изпълнение на новата Оперативна програма „Региони в растеж“, коментира министър Лиляна Павлова на нарочна пресконференция в Бургас.
Бургас се доказа като най-добрият ни бенефициент по ОП „Регионално развитие“, заяви тя. Общината приключва старата Оперативна програма „Регионално развитие“ с много прекрасни и успешно изпълнени проекти, подчерта Павлова.
Местната администрация до дни ще представи структурата на междинното си звено по новата ОПРР 2014-2020 г., което ще избира нейните проекти за реализация, съобщи регионалният министър. Минималната сума за Бургас по първата ос на програмата е минимум 86 млн. лв. С тях общината предвижда да изгради подходи към промишлени зони в града и зони извън урбанизираната територия вече са допустими по програмата, информира Павлова.
В Бургас ще бъдат финансирани още проекти за градски транспорт, образователна инфраструктура, енергийна ефективност и др.
Общината е бенефициент и по останалите оси на новата ОПРР и има амбициозна програма по линия на културно-историческите обекти и туристически атракции на своята територия, допълни Павлова. За тях тя ще може да получи както безвъзмездна финансова помощ, така и по линия на финансовия инженеринг, каза още министърът.