Новини

Машина изработва облицованите окопи на обходния път на Елхово

Усилено се работи по рехабилитацията на близо 7-километровия обходен път на Елхово, която стартира на 14 май. Неплътната асфалтова смес е положена по цялата отсечка. Ремонтирано е кръстовището с път II-79 Елхово - Бургас. В момента се работи по моста над р. Кириловска при км. 289+725 на път I-7. Със специална машина на място се изработват облицованите окопи на отсечката. Поставят се бетонови бордюри и отводнителни улеи.

Предстои монтирането на около 480 м шумозаглушителна ограда в участъка между ул. „Морава“ и многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в Елхово, която е от км. 292+678 до км. 293+158 на първокласния път. С рехабилитацията на обходния път ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към ГКПП Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с път II-79. При благоприятни метеорологични условия се очаква строителните дейности да завършат в средата на септември.

Проектът за ремонт на близо 7 км участък е включен в лот 5 на програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 6 млн. лв. Изпълнител е „Пътинженерингстрой-Т” ЕАД. Строителният надзор осъществява „Трансконсулт-БГ“ ЕООД.