Новини

Ново енергоефективно осветление се изпълнява по бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“

В процес на изпълнение е ново улично осветление по бул.“Евлоги и Христо Георгиеви“ в участъка между ул.“Граф Игнатиев“ и ул.“Фритьоф Нансен“.  Това съобщиха от пресцентъра на София. Новите осветителни тела са светодиодни с много ниска консумация на електроенергия, което е в продължение на политиката на Столична община за изпълнение на енергоефективно осветление и подобряване на градската среда. Това каза Любомир Христов, заместник-кмет на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“.

Демонтирани са старите стълбове и осветление и на тяхно място се изпълнява ново. Поставят се нови осветителни тела за повишаване видимостта на пътните платна и насочени допълнително към велоалеята, която е по протежение на канала.

Изпълнението е част от проект, който реализираме с финансиране по фонд „Козлодуй“, за възстановяване и модернизиране на уличното осветление по бул. „Цариградско шосе“, централна градска част, в кв. „Дружба“ и в гр. Банкя, с което модернизирахме около една пета от осветлението на територията на София. През следващите няколко години планираме модернизиране на 60% от уличното осветление, каза също Христов. С новото енергийно ефективно осветление се намаляват разходите за електричество до 30% и емисиите на въглероден диоксид.