Новини

Тази нощ се проведе операция на полицейските части за борба с тероризма в Париж

Терористи са се барикадили в жилищна сграда

Тази нощ, в 4:30 часа местно време, в северното парижко предградие Сен Дени се проведе операция на полицейските части за борба с тероризма с цел залавянето на един от заподозрените за участие в серията терористични актове в Париж от 13 ноември. По време на щурма на силите на реда имаше престрелка, съобщава Франс прес. Има непотвърдена информация и за ранени полицаи.

Трима души са задържани по време на специална операция в предградието Сен Дени, а още двама души са се барикадирали в жилищна сграда. Френска телевизия твърди, че мишена на операцията е „мозъкът“ на атентатите в Париж Абделхамид Абауд. Властите на Сен Дени призоваха хората да не излизат от домовете си. От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в този район на френската столица. Операцията продължава да тече.
АФП посочва, че изучени видеозаписи са позволили на полицията да установи, че в терористичния акт е участвал още един човек. Така по последни данни, в терористичните актове са участвали девет души – седем от тях загиват самовзривили се или застреляни от полицията. Двама в момента се издирват. За издирване е обявен и трети екстремист.