Новини

Представени бяха първите туристически брошури за Мароко на български език

Днес в резиденцията на Кралство Мароко Посолството  бяха представени първите туристически брошури за Мароко на български език. Събитието бе част от второто издание на "Дни на Мароко в България", които се организират от Посолството на Кралство Мароко от 30 ноември до 13 декември 2015 година. _MG_4197 Представяне на Мароко като туристическа дестинация "Сред основните предимства на Мароко като привлекателна туристическа дестинация са неговите природа и култура. 60 % от 10,3 млн. туристи, които посещават Мароко всяка година твърдят, че са привлечени основно от богатството и разнообразието на културното наследство на кралството. За да отговори на тези очаквания, Мароко обогатява туристическите си предложения с нови продукти и пакети, които заслужат да бъдат представени на българското общество", каза посланикът на Кралство Мароко Н. Пр. Латифа Ахарбаш пред събралите се гости. _MG_4237   По време на събитието бяха представени първите туристически брошури за тази дестинация на български език. Господин Халид Мими, регионален директор за Източна Европа на Националния офис по туризъм в Мароко лично направи презентация на  брошурите пред туроператори, специалисти в бранша и журналисти. Гостите се запознаха и с полезна информация относно перспективите за насърчаване на туризма между Мароко и България, както и с различните мерки и стимули, прилагани от мароканското правителство. Сред официалните лица на събитието беше и председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов, който е и  почетен консул на Кралство Мароко в Пловдив. _MG_4215 Програмата на Дни на Мароко в България"  включва още редица събития в София и Пловдив. В София:

  • 2-4 декември: "Културно разнообразие и еврейство в Мароко": фотографска изложба: "Евреи сред берберите" (Българска академия на науките); прожекция на филма "Аида" (историята на една мароканска еврейка), на режисьора Дрис Мрини; културна и гастрономическа вечеря на тема “Еврейска мароканска кухня” (ресторант "Друзья").
В Пловдив: 10-13 декември: културна и промотираща програма под надслов "Мароко на Марица": прожекция на най-награждавания през годината марокански филм "Оркестърът на слепите", режисьор Мохамед Муфтакир ("Лъки Синема"); представяне на първите туристически брошури за дестинация "Мароко" на български език и среща с български туроператори и специалисти в сектора (Почетно консулство на Мароко в Пловдив); "Най-доброто от Мароканската кухня" (ресторантът на хотел "Одеон"; фотографска изложба "Пътешествие до Мароко в седем стъпки" (хотел "Одеон"). "Дните на Мароко в България" се организират от: Посолството на Мароко в София, с подкрепата на Министерство на културата на Мароко, Националната служба по туризма на Мароко, Музея на юдаизма в Мароко, Марокански кинематографичен център и в партньорство с Почетния консул на Мароко в Пловдив. Съорганизатори са Българската академия на науките, Камарата на строителите в България, "Welcome Travel", "Exotic travel", Филмов фестивал „Менар”, Ресторант „Друзья” (София), Хотел "Одеон (Пловдив).