Новини

Михаил Миков (БСП лява България): Трудът в България е подложен на много тежък натиск от капитала и корпорациите

Трудът в България е подложен на много тежък натиск от капитала и корпорациите - нашите представители в ЕП категорично се присъединяват към инициативата на Европейската конфедерация на труда и трябва да насърчим категорично правото за синдикално сдружаване, включително и на законово равнище. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков след среща на ръководствата на КТ „Подкрепа” и КНСБ с евродепутатите от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократитес ръководството на ПГ „БСП лява България” в НС.
"Имаме обща воля със синдикатите не само да прокараме европейските инициативи, но и да отидем отвъд това", подчерта оше Миков.
"Ние искаме еднакви права, както за местните работници, така и за командированите", продължи по темата евродепутатът Илиана Йотова. "Директива за временна заетост смятаме, че нарушава социални права и колективното договаряне. Говорихме и по стратегията за безопасност на труда", допълни тя.
"Получихме подкрепа от ПГ на "БСП лява България" и на българските ни депутати в ПЕС за няколко наши инициативи, свързани с създаването на две нови инициативи- Работнически инспектор и Специализирани трудови съдилища за спазване на трудовото законодателство, заяви вицепрезидентът на КТ”Подкрепа” Йоанис Партениотис.