Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на открит урок по история във Втора английска гимназия

Прочетена: 162

26764aec-04f6-4a4e-904a-6b1c948fd221

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на открит урок по история във Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“. Присъства и председателят на Съюза на тракийските българи Красими Премянов. Урокът се провежда във връзка с отбелязването на Деня на Тракия на 26 март. В училището с така проведеният урок се поставя началото на образователна кампания, свързана с тракийските бежанци като в часовете по български и литература, както и в часовете на класа, учениците ще бъдат запознати темата. В рамките на открития урок танцовият състав на умчилището се представи със свои изпълнения. Йорданка Фандъкова се обърна към учениците с думите, че не можем да променим миналото, но трябва да го познаваме, за да може да изградим своето бъдеще. „В Европа се води тежка битка. Но тероризмът няма цвят или религия. Важно е да не разделяме хората по цвят или религия“, беше категорична Фандъкова.

29e40a02-0b1e-4313-af32-19089f7e775e

Председателят на Съюза на тракийските българи Красимир Премянов заяви ,че българите са най-толерантния народ на Балканите. „Започват гоненията срещу арменците, България отваря своите граници за тях. България спасява своите идеи.Запомнете, нашите езикови гимназии са паспорт към света. Но нека този паспорт да ви кара да сте горди, че сте българи и вие да сте нашите посланици пред света“, каза Премянов пред учениците.

/Росица Георгиева/

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.03.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: