Обновената Централна жп гара в София с изцяло нов европейски облик (галерия)

Прочетена: 265

Ремонтът на Централната гара в София върви към финал и се очаква официалното и откриване да се случи в дните преди Великден. Най-голямата гара в страната не е била ремонитрана от далечната 1974 година. Със 70 млн. лева обновяването й започна преди по-малко от 2 години.

Изпълнител на проектирането и строителството е ДЗЗД „Обединение ГБС – Централна гара София“, което влключва „Главболгарстрой“ АД, „Водстрой 98” АД и „Промишлено строителство холдинг” ЕАД.

Пътниците на Централна жп гара София ще могат да се възползват от новото и подобрено функционалното разпределение на помещенията, търговския и експлоатационен потенциал на сградата. Изцяло нов облик имат и фасадите, като за целта е сменена и дограмата. На покрива и част от пероните са поставени фотоволтаични системи, чрез които енергията от слънцето ще се ползва за отоплението, вентилацията и климатизацията на сградата. Изградена е напълно нова ОВК инсталация, а осветителните тела на цялата гара са енергоспестяващи. На гарата вече ще има и обособено място за децата.

Вестник „Строител“ ви предоставя възможност да видите променената визия на Централна жп гара София:

Сподели в социалните мрежи

Автор на 04.04.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: