Нихат Кабил е избран за председател на областната организация на ДПС София-град

Прочетена: 98

За председател на областната организация на ДПС София-град бе избран бившият министър на земеделието в кабинета „Сакскобургготски“ Нихат Кабил, съобщи пресцентърът на ДПС. Това стана на VI-та Областна отчетно-изборна конференция на ДПС София-град, на която присъства като гост и съпредседателят на партията Мустафа Карадайъ. Досега Нихат Кабил изпълняваше временно длъжността председател на софийското ДПС.

Конференцията бе открита от един от основателите на софийската организация на ДПС – Шефкет Фейзулов. В работа на конференцията взеха участие бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева, бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, младежкият областен председател Едиз Сейдов. Освен Карадайъ, гости на конференцията бяха и Мустафа Занков, зам.-председател на ДПС в периода 1990 – 1996 год., народният представител от 42-то Народно събрание Петя Раева, областният председател на ДПС – Перник Боряна Методиева и ген. Симеон Симеонов. На конференцията присъстваха 93 делегати от 99 по списъчен състав.

В своето изказване съпредседателят Карадайъ припомни основните ценности на либерализма – свобода, отговорност и толерантност. ”Ние четем свободата и толерантността като единство на различията, съжителство на различията. Избрахме пътя на съвместното съжителство, пътя на демокрацията, на политическото представителство. Ние имаме какво да дадем на Европа и това е българския етнически модел”, заяви Карадайъ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.04.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: