Министър Василева и кметът Николов откриха 32-то издание на „Флора Бургас 2016″

Прочетена: 187

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът Димитър Николов откриха 32-то издание на традиционната за Бургас изложба на цветя „Флора“.

„Цветното изложение се превърна в един от символите на града както „Бургас и морето“. Искам да изкажа своята благодарност към тези наши съграждани и служители на Община Бургас, които през 80-те години са стартирали това прекрасно изложение. Ние с голямо удоволствие и старание продължаваме тази добра традиция,  заяви в приветственото си слово кметът Николов.

На официалното откриване присъстваха още зам.-министърът на околната среда и водите Зорница Русинова, зам.-кметовете Йорданка Ананиева, Руска Бояджиева, Красимир Стойчев и Чанка Коралска, председателят на ОбС Костантин Луков, депутати и общински съветници.

 

Тази година жителите и гостите на града могат да се любуват и да се снимат с аранжираната продукция на над 60 фирми. Цветното изложение ще премине под мотото „Живей цветно в зелен град“ и продължава до 7 май.

В залите на Експо центъра ще бъдат композирани завладяващи цветни арт инсталации, а във вътрешния двор и прилежащите алеи ще се разгърнат търговски щандове на всички участващи фирми и производители.

Цветното изложение ще бъде допълнено от изложения на паркова и градинска мебел, био и пчелни продукти от цялата страна, посадъчни материали и торове.

На 30 април от 14.00 часа ще бъде представена изложбата „Зеленият град“. Тя се състои от 40 фотографии на реализирани ландшафтни проекти, декоративни разсадници и градски пейзажи от България и Холандия. Експозицията е селектирана от Асоциацията на производителите на декоративни растения /АПДРБ/, Съюза на ландшафтните архитекти /СЛА/ и холандската фондация iVerde. Проектът The green city възниква по време на Флориада – световен фестивал на цветята, който се организира веднъж на десет години в Холандия. Днес концепцията е възприета от много страни в Европа и света. Присъединяването на България към инициативата „Зеленият град“ се осъществява с подкрепата на Посолството на Холандия в София.

В рамките на „Флора Бургас 2016“ ще се проведат редица интересни съпътстващи събития.

На 30 април от 11.00 часа там ще стартира работилница за боядисване на великденски яйца, а на следващшия ден /1 май/ и на 4 май отново от 11.00 часа ще има великденска работилничка по флористика.

Едни от най-интересните и очаквани събития са демонстрациите по бонсай на 2 и на 7 май от 14.00 часа, както и демонстрациите по карвинг на 3 май от 11.00 часа.

На 5 май от 14.00 часа Асоциацията на производителите на декоративни растения ще представи „Стандартите в производството и търговията на декоративни растения в България“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 29.04.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: