Служители на столичния отдел „Пътна полиция“ отнеха девет свидетелства за управление на МПС и спряха от движение 11 автомобила

Прочетена: 120

MVR.kuza2Специализирани полицейски операции за неправилно паркирани МПС, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, както и за контрол по безопасността на движението по пътищата, бяха проведени за времето от 22.00 часа на 15 април до 4.00 часа на 17 април и от 22.00 часа на 29 април до 4.00 часа на 1 май т.г. Инспекциите на пътните полицаи, заедно с представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и “Центъра за градска мобилност”, се осъществяваха предимно в тъмната част от денонощията.
Общо са проверени 170 моторни превозни средства и 170 души. На 144 водачи е извършена проверка за алкохол, репатрирани са общо 47 автомобила. В хода на акцията са съставени пет акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, съставени са общо 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които: неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения на ЗДвП. Отнети са девет свидетелства за управление на МПС, спрени са от движение 11 моторни превозни средства.
Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 1.00 часа. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране. Реализирането на подобни специализирани акции за спазване на реда и режима за паркиране в София ще продължи.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.05.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: