Започва ремонтът на детската площадка в Борисовата градина

Прочетена: 195

IMG_5345Тази година предвиждаме реконструкции в Борисова градина, Западен парк, парка в град Бухово и в междублокови пространства в район „Овча купел“. Това заяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и допълни, че преди дни е завършило обновяване на парка в Сеславци, а през пролетта – първият изцяло нов парк „Възраждане“, който вече привлича голям брой посетители.
„Тази година реновираме емблематичната площадка „Слончето“ в Борисовата градина и алеите от нея до централния вход. Проектът включва обособяване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, удароплоглъщаща настилка, над 16 хил. кв. м нови настилки, парково обзавеждане“, обясни тя. За този обект са предвидени 1,7 млн. лв.
До края на годината се предвижда да започне първият етап от възстановяването на Западен парк с изграждането на осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв.
За първия етап от парка в гр. Бухово вече има избран изпълнител. Той е общо 55 декара, като започваме с 18 декара, в които са съсредоточени основно съоръженията за деца. Ще се изградят алеи, осветление и видеонаблюдение.
За двете големи междублокови пространства кмета на район „Овча купел“ ще получи 270 хил. лв., като с тях до края на седмицата ще започне изграждане на детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.06.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: