Днес КСБ ще дискутира в ЕП опростяването на ЕСИФ

Прочетена: 157

13524356_10210252386695564_5500021528484672619_nДнес Камарата на строителите в България (КСБ) ще участва в дискусия в Европейския парламент (ЕП) за опростяване на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Форумът ще се проведе в Брюксел и е организиран от Искра Михайлова – председател на Комисията по регионално развитие на ЕП. Конференцията ще бъде открита от Валдис Домбровскис – вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) и комисар, отговорен за еврото и социалния диалог. В нея ще вземат участие и Ласло Бараняй – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, отговорен за кохезионната политика, информационните технологии и управлението на данни, Жан Артюи – председател на Комисията по бюджет към ЕП, Енрике Калвет Шамбон – член на Комисията по заетост към ЕП, Нормундс Попенс – зам. генерален директор на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ към ЕК, Мари-Ан Параскевас и Колин Бърн – Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“, която е Координационно звено на ЕСФ към ЕК, Богдан Пушкаш – Национална агенция за обществени поръчки, Румъния, и др. Сред основните теми ще е ефективното използване на различни финансови инструменти на Европейския съюз – оперативни програми и структурни фондове, плана „Юнкер“ и др., и как те взаимно могат да се допълват.

По време на конференцията КСБ ще представи своята дейност за обединяване на бранша, за гарантиране на прозрачна бизнес среда и лоялна конкуренция, както и предложенията на Камарата за опростяване изпълнението на политиката на сближаване. Делегацията на КСБ се ръководи от председателя инж. Светослав Глосов. В нея участват и почетният председател – инж. Симеон Пешов, зам.-председателят инж. Николай Станков, изп. директор инж. Иван Бойков, председателят на Контролния съвет Валентин Николов, членове на УС и представители на строителни компании. В делегацията са и председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Станислав Иванов,  зам. – председателят на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков и зам. – председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Александър Ненков.

В специален панел ще бъде презентиран опитът на българските фирми при реализацията на обекти, финансирани по кохезионната политика.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 29.06.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: