ДПС подкрепя твърдо усилията на законно избраните турски президент, парламент и правителство да възстановят реда и демокрацията

Прочетена: 158

врата парламент ДПСС изключителна тревога и загриженост ние от Движението за права и свободи следим случващото се в Република Турция в последните часове. Това се казва в позиция на Движението за права и свободи.

„Турция е наша съседка, в която живеят няколко стотин хиляди български граждани, наши братя и сестри. Ето защо ние изразяваме категоричната си позиция в подкрепа на законно избраните институции – президент, парламент, правителство. Волята на турския народ, изразена чрез демократично проведени избори стои над всичко и над всички. Тя не може да бъде потъпквана по никакъв начин, а най-малко чрез сила. В 21 век никоя демокрация не може да бъде коригирана с военен преврат“, пише в писмото разпространено до медиите.

„Като изразява своето искрено съчувствие към близките на загиналите и пострадалите, ДПС подкрепя твърдо усилията на законно избраните  турски президент, парламент и правителство да възстановят реда и демокрацията в страната и да осигурят живота, сигурността и свободата на всички турски граждани, в това число и на нашите сънародници“, се подчертава в позицията.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: