Мустафа Карадайъ: ДПС няма да влиза в преговори за втория тур на президентските избори

Прочетена: 150

Направихме добра, позитивна кампания и г-н Орешарски получи добър резултат“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция в НДК, на която не бе самият бивш премиер Орешарски.

„Получихме ясна оценка от нашите структури и избиратери – те категорично заявиха, че очакват промяна. Българските избиратели са заявили същото – гражданите заявиха, че искат промяна. Другото което разчитаме, е че българските граждани подкрепиха независимите кандидати.
В първата петица има трима независими кандидати. Има очаквания за независима президентска институция, партньор на другите власти, но и да бъде коректив на другите институции“, допълни той.

Според него в България в последно време има отстъпление от европейските демократични ценности. „Ние сме в координация с Орешарски. Ние го подкрепихме като независим кандидат. Той ще коментира изборните резултати, а не социологическите прогнози и най-вероятно утре и той ще направи изявление“, каза Карадайъ по повод отсъствието на Орешарски.
От Радев и Борисов имаше различни сигнали дори към нашите избиратели. Радев заяви, че очаква подкрепата на всички български граждани. А от другата страна подкрепата ще бъде партизирана. Като централно ръковоство няма да влизаме в преговори

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.11.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: