Новини

Изп. директор на НДК Мирослав Боршош и главният архитект на София Здравко Здравков направиха преглед на ремонтните дейности в НДК

Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош и главният архитект на София Здравко Здравков направиха преглед на ремонтните дейности във връзка с Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г. НДК е основната сграда, в която ще се провежат официалните и работни срещи по време на Председателството. Това съобщиха от пресцентъра на НДК.
Главният архитект на София се запозна с проекта за адаптация и преустройство на НДК и видя през 3D очила как ще изглежда след ремонта зала 3, която ще посреща основните делегации на европейските държави. Двамата посетиха прилежащите към зала 3 пространства, в които тече активна деконструкция, както и зала 7, в която започват подготвителни дейности преди същинското строителство.
В обсега на ремонта попадат още залите 4,6,7, 8 и 9, вход А3 и А6, централно, източно и западното фоайе, фасада, тераси и покрив, като стойността на ремонта е 35 млн. лв., а до този момент отпуснати са едва половината.
Мирослав Боршош обясни, че е извършено дигитално заснемане и паспортизация на сградата, каквито до момента са липсвали, а в следващите месеци ще тече процес по актуализиране на проекта на база на проблемите, които се появяват в следствие на разкриване на скритите системи и инсталации в стените и таваните на сградата.
Изпълнителният директор на НДК увери главния архитект, че „Перото“, театър „Азарян“ и ДНК вече са готови да посрещнат културната програма на Председателството.
Двамата разгледаха и избраните от фирмата-строител подови настилки за обществени сгради, които ще бъдат вложени в залите, коридорите и откритите тераси на НДК.