Над 39 млн. лв. ще вложи столицата в пътна инфраструктура през 2017 г.

Размерът на местните данъци и такси няма да бъде променян

Прочетена: 77

Росица Георгиева

39, 6 млн. лв. ще отдели София за ремонт на пътна инфраструктура през предстоящата година. Това стана ясно при представяне на проектобюджета на столицата за 2017 г. на семинар в Правец. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че няма да се променя размерът на местните данъци и такси.

С 34,6 млн. лв. ще бъдат ремонтирани и изграждани улици в града. 5 млн. лв. са заделени за реновиране на общинската пътна инфраструктура. Ще се изграждат локалните платна и връзките на градската инфраструктура със Северната скоростна тангента, както и пробивът на бул. „Петър Дертлиев”. Ще се работи по улиците в рамките на „София Тех Парк”. Предстои да започне изграждане на Източната тангента. Разширението на бул. „Бъкстон” до бул. „Цар Борис Трети” е друг обект за 2017 г. В кв. „Овча купел” ще се изгражда улица „Феникс”, а в „Слатина” – ул. „Хемус”. Един от основните обекти, които ще бъдат рехабилитирани, е бул. „Ал. Дондуков”. Третата линия на метрото е най-важният обект от транспортната инфраструктура на столицата, който ще се изгражда през предстоящата година, стана ясно още на семинара.

Догодина се очакват над 275,3 млн. лв. по европейски проекти. Голяма част от тях ще бъдат насочени към изграждане на третата линия на метрото. 20 млн. лв. са предвидени за отчуждаване на имоти в София. Ще бъдат изкупувани терени около 3 метродиаметър, по Източната тангента, в „Люлин”, по бул. „Ломско шосе”, по бул. „Рожен”. Проектът за бюджет на София за 2017 г. ще бъде внесен в местния парламент на 9 януари, като се очаква до края на месеца да бъде приет от Столичния общински съвет.
Повече по темата четете в следващия брой на
в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 22.12.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: