Президентът Румен Радев: САЩ и НАТО трябва да водят борба с „Ислямска държава“ съвместно с Русия

Прочетена: 68

„Укрепването на НАТО трябва да върви ръка за ръка със задълбочаване на политическия диалог с Русия, това е необходимо, за да избегнем конфронтация. САЩ и НАТО трябва да водят борба с „Ислямска държава“, съвместно с Русия.“. Това заяви президентът на България Румен Радев по време на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По-късно днес президентът ще посети и българската делегация в Главната квартира на Алианса и ще се срещне с нейните членове.

След това той ще се срещне и с представители на Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа в град Монс, където е предвидена среща с генерал Къртис Скапароти – върховен главнокомандващ на ВС на НАТО в Европа.

Държавният ни глава ще се срещне и с българските военнослужещи във Върховното главно командване, с което приключва програмата на посещението.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 31.01.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: