Днес избират председател на ЕС за периода юни 2017 – ноември 2019 г.

Прочетена: 99


Днес ще започне мартенското заседание на Европейския съвет в 16,30 ч. с традиционния обмен на мнения, който лидерите на ЕС правят с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Те за първи път ще заседават в новата сграда „Европа“ в Брюксел. България ще е представена от президента Румен Радев.
Ще бъде избран председател на Европейския съвет за периода от юни 2017 до ноември 2019 г. След това лидерите ще дискутират въпросите за миграция и икономиката. Общата перспектива по отношение на растежа, заетостта и публичните финанси е в процес на подобрение. Ще се обсъди и създаването на Европейска прокуратура.
По време на вечерята лидерите на ЕС ще разгледат положението в Западните Балкани, което се характеризира с нестабилност. ЕС ще запази ангажимента си към Западните Балкани и ще се придържа към своите задължения.
В 10,00 ч. на следващия ден след заседанието на Европейския съвет ще се събере с 27-те държавни и правителствени ръководители на неформална среща, за да обсъдят честването на 60-ата годишнина от Римския договор.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: