Днес на посещение у нас пристига зам. -председателят на ЕК Валдис Домбровскис

Прочетена: 77

Днес зам. -председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, ще посети България. Той ще се срещне с президента на България Румен Радев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера Екатерина Захариева, министъра на финансите Владимир Горанов, както и с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Предвидена е и среща с управителя на Българската народна банка Димитър Радев.
В рамките на своето посещение Валдис Домбровскис ще представи специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017, публикувани на 22 май т.г. Конференцията се организира от Представителството на Европейската комисия от 9:00 часа в София Хотел Балкан, зала „Роял 3“.
В дискусията на високо равнище ще вземат участие и Владислав Горанов, министър на финансите, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, както и Ищван Пал Секели, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ на ЕК и Стефан Улсон, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ на ЕК.
След дискусията в два последователни модула ще бъдат представени препоръките на Комисията, отнасяща се до финансовия сектор, пазара на труда, социалните политики, образованието и здравеопазването.
Препоръките на Европейската комисия се публикуват ежегодно в рамките на Европейския семестър. Те се основават на доклада за България, публикуван по-рано тази година, програмата за конвергенция и Националната програма за реформи, както и на резултатите от диалога на Европейската комисия с държавата членка.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 02.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: