Регионалният министър Николай Нанков: По националната програма по саниране са въведени в експлоатация близо 400 сгради

Прочетена: 80

По Националната програма за енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради са въведени в експлоатация близо 400 обекта към средата на май. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в отговор на питане на въпрос на „БСП за България“, отправено от Корнелия Нинова, Жельо Бойчев и Манол Генов. Регистрираните сдружения на собствениците са 6322, подадените заявления са 5393, а одобрените 4829. 4739 са сключените договори между сдруженията на собствениците и общините. За 2022 сгради са сключени контракти за целево финансиране по програмата. В момента се работи по 574 обекта.

По думите на Нанков с промяна в структурата на МРРБ ще се създаде отдел за контрол и мониторинг по програмата. Обмисля се да се разшири обхватът й, като се допусне например внедряване на възобновяеми източници. В момента е създадена работна група от експерти от браншовите организации, НСОРБ и институции. Срокът на нейната дейност е края на юни.

От ПГ на „БСП за България“  постъпи искане за провеждане на разисквания по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. То ще се проведе следващата седмица по време на парламентарния контрол. 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 02.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: