Вицепремиерът Каракачанов: Служители на ДАНС са задържали лице от Пазарджишко за отправени заплахи срещу президента и лидера на БСП

Прочетена: 123

Служители на ДАНС са задържали лице от Пазарджишко за отправени заплахи срещу президента Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова.  Това потвърди вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който бе гост в „Панорама“ на БНТ.  Според предварителна информация, лицето е задържано пред молитвен дом. Каракачанов обясни, че става въпрос за SMS заплаха, а не за подготвено нападение или атентат. Лицето най-вероятно е с отклонения. 

Каракачанов обясни, че за изтеглянето на доклада за състоянието на армията има две причини. Служебното правителство работеше във време когато нямаше Народно събрание, а един подобен доклад се приема от НС.
Втората причина е свързана с изречението, в което се казва, че армията не е в състояние да гарантира националната сигурност. Според Каракачанов не е вярно това и е крайно време да спрем да хвърляме вината върху армията. По негово мнение проблемите произтичат от хроничното неразбиране на политиците за нуждата от едно по-добро състояние на въоръжените сили, от наивните убеждения, че като влезем в Европа някой ще ни храни и като влезем в НАТО някой ще ни пази, от повтарянето и „размахването“ на чл. 5 от Вашингтонския договор. Министърът обясни, че всичко това, наред с многото реформи през последните 25 години, е довело до обещанието ние да имаме една малка, но добре въоръжена, добре обучена и добре заплатена армия.

Каракачанов обясни, че има незапълнени позиции в армията като най-сериозен е проблемът в пехотата. За него не е правилно тези войници, сержанти, офицери и генерали, които служат в условия на дългогодишно недофинансиране, да бъдат „изтипосани“ в един доклад и да бъдат посочени като причина.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: