Премиерът Борисов: Там където не се спазват разпоредбите за намаляване на административната тежест, ще наложим санкции

Прочетена: 185

Там където не се спазват разпоредбите за намаляване на административната тежест, ще наложим санкции. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг след срещата, свикана от него, с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която ще бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.
От страна на правителството участие взеха още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. В срещата участваха и инж. Николай Станков, председател на УС на КСБ, кметове и представители на Националното сдружение на общините в България, представители на Агенцията по вписванията, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Камарата на архитектите, Нотариалната камара, Висшия адвокатски съвет и Държавната агенция по електронно управление.
„Много ми се иска да отпаднат свидетелствата за съдимост като документ, защото нужната информация би могла да се проверява в регистър. Да, няма да влязат такси в бюджета, но 26 млн. човекочаса се губят за вадене на удостоверение от държавата. Ако се сметнат приходите, които държавата и общините получават на фона на огромната загуба от страна на бизнеса и на гражданите, мисля че ще съумеем да ги поемем като бюджет. Дадоха се много добри идеи, които сме разпределили в срокове и бързо ще се осъществят“, обясни премиерът Борисов.
„Целта е на срещата да окажем огромен натиск върху бюрокрацията. На много от местата положителните примери са факт, но на други дали от незнание или нежелание не се случват. С общите усилия на всички ще се видят всички зрънца, които не искат да вървят в крак с времето, в което живеем“, обобщи той пред журналистите.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.06.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: