Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ с апел към фирмите, извършващи строително-монтажни работи по пътищата

Прочетена: 236

Публикуваме без редакторска намеса пълния текст на апела:

За пореден път станахме свидетели на фатален инцидент и по – конкретно тежката катастрофа на АМ „Хемус“, при която загина жена, а 7-годишното й внуче пострада. Автомобилът им се удря в камион на пътно – поддържаща фирма, спрял в скоростната лента на магистралата, без необходимата сигнализация.

Всички ние ежедневно полагаме усилия да осигурим безопасността на нашите служители и подизпълнители, като се фокусираме върху управление на съответствието с нашите стандарти и законовите изисквания и работим върху поведенчески фактори, които могат да доведат до увеличаване на риска.  За съжаление тези инциденти показват, че усилията, които полагаме не са достатъчни и трябва да предприемем допълнителни мерки.

Безопасността на движението не може да се постигне без участието на частния и неправителствения сектор. Ние притежаваме възможността да използваме различни механизми за въздействие върху нашите служители и партньори, като участваме активно в подобряването на безопасността на движението.      

В тази връзка отправяме апел към всички фирми, извършващи строително – монтажни работи по пътищата:

1.Да внедрят международния стандарт за безопасност на движението ISO 39001. По този начин целият персонал ще придобие знания по спазване на правилата за движение и ще се намали вероятността от пътно-транспортни произшествия;

  1. Стриктно да спазват изискванията на Наредба № 3 за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците като предпоставка за осигуряване на МИНИМАЛНО НЕОБХОДИМИТЕ безопасни условия на труд в работните зони.
  2. Да осигуряват камион с атенюатор (защитен буфер) в работните зони за защита на работещия на пътя персонал.

Безопасността на всички участници в движението е абсолютен приоритет за Българска Браншова Асоциация Пътна Безопасност. Всички наши действия имат за цел  предотвратяване и намаляване на човешките трагедии, които се случват по нашите пътища ежедневно.

ВСИЧКИ НИЕ МОЖЕМ ДА СПАСИМ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ!

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: