Министър Ивайло Московски: Въвеждането на ТОЛ системата ще помогне за балансирането на пътната мрежа

Прочетена: 60

„Въвеждането на ТОЛ системата ще помогне за балансираното развитие на пътната мрежа в страната“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски пред журналисти след редовното седмично заседание на правителството. Коментарът му бе във връзка с предстоящото по-късно днес отваряне на офертите за ТОЛ системата.
Московски потвърди, че кабинетът е осигурил 500 хил. лв. за ремонт на троянския манастир „Свето Успение Богородично“, както премиерът Бойко Борисов обеща вчера.
Във връзка с одобреното от правителството решение за промени в ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“ Московски уточни, че измененията касаят железопътни линии. От оперативната програма отпадат жп участъци, за които вече е осигурено финансиране от Механизма за свързана Европа. Това са жп отсечките Волуяк – София – Елин Пелин, Костенец – Септември и жп възел Пловдив.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: