Днес ще се проведе първото заседание на парламента след лятната ваканция

Прочетена: 132

Днес ще се проведе първото заседание на парламента след лятната ваканция. Очаква се по традиция от парламентарните групи да бъдат представени декларации, съдържащи основните им приоритети през започващата сесия. По време на традиционния петъчен парламентарен контрол ще се проведе разисквания относно изпълнение на проекти за модернизация и обучение в спешната помощ и цялостна стратегия за развитието на спешната медицинска помощ.
Пред в. „Строител“ председателят на 44-то Народно събрание Димитър Главчев заяви, че през започващата парламентарна сесия предстои усилена работа. „Очакваме в Народното събрание да бъде внесен антикорупционният закон. Министерството на правосъдието (МП) подготви проект на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. На 1 септември в парламента ще се проведе обществено обсъждане по него, организирано от Комисията по правни въпроси и МП. Левицата също е изработила свой проект и го дискутира със съдебната власт. Надявам се, след като бъдат внесени законопроектите в парламента, в кратки срокове да приемем добър и работещ закон, защото гражданите очакват резултати в борбата с корупцията. Освен това приемането му е наш ангажимент и във връзка с изискванията на механизма за сътрудничество и проверка за стъпките, предприети от България в сферата на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност“, обясни Главчев за читателите на в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: