Президентът: Гарантирането на независимостта на бъдещия антикорупционен орган е от ключово значение за неговата ефективност

Прочетена: 129

Необходим е дебат и широк обществен консенсус за създаването на ефективен антикорупционен модел в България, заяви президентът Румен Радев, който проведе днес на „Дондуков“ 2 работна среща с председателя на БСП Корнелия Нинова и с представители на ръководството на партията. По време на срещата беше представен проектът на БСП за приемането на антикорупционно законодателство.

 

Борбата с корупцията е от изключително значение за обществото ни и затова на нея ще бъде посветено следващото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 9 октомври, заяви държавният глава и отново подчерта, че очаква предложените законодателни промени ясно да регламентират прилагането на всеобхватен подход в борбата с корупцията – не само превенция, но и провеждането на разследване и внасянето на обвинение. Гарантирането на независимостта на антикорупционния орган е от ключово значение за ефективността на неговите действия и за постигането на резултати, беше подчертано на срещата.

 

Президентът заяви също така, че би приел назначаването на председателя на бъдещия антикорупционен орган да става с негово участие, но това изисква „гаранции, че антикорупционният модел в България ще бъде работещ и в синхрон с обществените очаквания за промяна и реални действия“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: