Председателят на НС Димитър Главчев: Заръката на строителите на Димитровград е да съграждаме бъдещето с трудолюбие, енергия и вдъхновение

Прочетена: 121

Заръката на строителите на Димитровград е да съграждаме бъдещето с трудолюбие, енергия и вдъхновение, заяви председателят на Народното събрание Димитър Главчев на тържественото отбелязване на 70-годишнината на града.

В приветствието си към жителите на града Димитър Главчев отбеляза, че Димитровград изцяло е построен от техните родители с ентусиазъм и надежда. Зад всяка сграда, зад всеки камък и тухла стои доброволният и безкористен труд на хиляди млади хора, дошли от всички краища на страната ни, за да градят нов град на брега на Марица, допълни той.

И днес този град има свой собствен архитектурен облик, съчетал миналото с настоящето – музей на открито, който тепърва ще привлича туристи и гости, посочи председателят на парламента. По думите му по-важното е, че Димитровград е запазил духа на строителите и именно това дава увереност, че има потенциал за стопанско развитие и просперитет на своите жители. Безспорно доказателство в тази посока е обявяването на града за „Община в България с най-много инвестиции за 2016 г.”

„Вие живеете и работите сред изграденото от предците ви. Това е голяма гордост, но и задължение. Вярвам, че градът ви е в добри ръце, защото вие сте гаранцията за неговия просперитет”, обърна се Димитър Главчев към димитровградчани.

Председателят на Народното събрание разговаря преди това с кмета на града Иво Димов. Димитър Главчев връчи на кмета почетен плакет на Народното събрание, а той от своя страна на председателя на парламента – юбилеен плакет по повод 70-годишнината на града.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: