Председателят на НС Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи

Прочетена: 123

Председателят на парламента Димитър Главчев разговаря с посланика на Украйна Микола Балтажи. Димитър Главчев изрази загрижеността на българското общество от приемането на новия закон за образованието.

Микола Балтажи заяви, че новият закон няма да промени правата на българското национално малцинство да изучава майчиния си език. Децата на украинските етнически българи ще получат възможността и нататък да развиват своята езикова идентичност, отбеляза украинският посланик.

По думите му министерството на образованието и украинските институции са изцяло открити към диалог и детайлно информират изпълнителната българска власт. Той благодари за възможността да разговаря по въпроса и с председателя на Народното събрание.

На срещата бе обсъдено предстоящото посещение на българска парламентарна делегация в Украйна, водена от председателя на парламента. Народните представители ще участват в честванията на 155-тата годишнина от преселването на българите в Таврия.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: