Председателят на ЕП Таяни към сръбския премиер Бърнабич: Успехът на Западните Балкани е много важен

Прочетена: 109

Председателят на Европейския парламент Таяни приветства стабилния напредък на Сърбия към членство в ЕС и призова за реформи, които да гарантират върховенството на закона и да привлекат чуждестранни инвестиции. „Усилията за реформи на всички нива са, на първо и най-важно място, в полза на сръбските граждани“, каза той пред медиите след срещата в Брюксел.

Председателят на парламента заяви, че ще организира посещение в Сърбия с инвеститори през януари 2018 г. за засилване на икономическите връзки. „Успехът на Западните Балкани е много важен за Европейския парламент“, каза той и подчерта, че „бъдещето ще бъде бъдеще на разширяването“.

Бърнабич, която зае поста на министър-председател на Сърбия през юни 2017 г., изтъкна икономическите реформи в страната и описа амбициите на правителството за подобряване на образованието, държавната администрация и съдебната система. „Сърбия остава ангажирана с европейската интеграция и регионалната стабилност“, заяви тя.

Сръбският премиер също така отбеляза работата на полицейските и военните сили в страната за спирането на нелегалната миграция: „Ние сме действали като надежден и силен партньор на ЕС в защитата на границите и граничния контрол“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.10.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: