УАСГ тържествено отбеляза своята 75-та годишнина

Прочетена: 97

„В началото беше…вдъхновението”! С тази перифраза на един стих от първа глава от Евангелието на Йоана: „В начало бе Словото” започна своето вдъхновено изложение ректорът на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков по случай големия празник на университета и Деня на народните будители.
В зала „Максима”, наред със студентите и преподавателите от УАСГ, присъстваха и Нено Димов- министър на МОСВ, инж.Валентин Йовев-зам.-министър на МРРБ, ректори и зам.-ректори на много висши училища, сред които и проф. д-р инж. икон. Даниела Тодорова- ректор на ВТУ „Тодор Каблешков”.
С няколко документални филма беше показано и разказано за мястото на университета в обучението и реализацията на неговите възпитаници в строителството на съвременна България. Подчертано беше, че наши архитекти, строители и геодезисти работят по цял свят, разнасяйки непомръкващата слава на първомайстора Кольо Фичето.
Преди тържеството стана откриването и на Международната юбилейна научна конференция „75 години УАСГ”, на която домакин беше Геодезическият факултет.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: