Председателят на Европейският парламент Антонио Таяни пристига у нас днес

Прочетена: 93

Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически групи в европарламента пристигат на работно посещение у нас днес, 20 ноември. Поводът е предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. В делегацията са още Диего Канга Фано, началник на кабинета на председателя на ЕП, и Клаус Веле, генерален секретар на Европейския парламент.

Утре, 21 ноември, министър Лиляна Павлова ще придружава председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по време на всички срещи, планирани в програмата му у нас. В програмата са включени двустранни срещи на председателя Таяни с премиера Борисов, с президента Румен Радев, с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателският съвет на ЕП ще се срещне с българското правителство, след което ще се състои пресконференция на председателя на ЕП Антонио Таяни и българския министър-председател  Бойко Борисов.

Очаква се и специално обръщение на председателя на Европейския парламент към българските депутати от 44-то Народно събрание, след което председателските съвети на ЕП и НС ще проведат съвместна дискусия.

По-късно след обяд Антонио Таяни ще участва в дебат с млади хора на тема  „Гласът на младите: Каква Европа искаме?“, който ще се проведе в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дискусията ще даде възможност на българските студенти и академична общност да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят въпросите си към лидерите на политическите партии в Европейския парламент.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: