Новини

Със специален полет бе открита директната авиолиния София-Одеса

Със специален полет беше даден старт на директната въздушна линия София-Одеса. Това стана възможно благодарение на инициативата на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и с активното съдействие на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

„Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки, както и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“ заяви вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус.

Официалното откриване на линията бе дадено от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, Н. Пр. извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтаджи, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, главния директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев и изпълнителния директор на „България Ер“ Христо Тодоров.