Ремонтират читалището в Червен бряг за над 2,5 млн. лв.

Прочетена: 83

В Червен бряг започва реконструкция и обновление на народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1908“ по европроект за над 2,5 млн.лв. по ОП „Региони в растеж“. Това съобщиха от община Червен бряг.
Първата копка официално ще бъде направена на 24 януари т.г. Проектът предвижда модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в този централен за общината комплекс за изкуство и култура. Очаква се ремонтът да допринесе за създаването на по-благоприятни условия за развитие на културните и обществени дейности в общинския център Червен бряг, който в Плевенска област е втори по значението си след областния град Плевен.

Общата стойност на инвестицията е над 2 557 000 лева, от които от Европейския фонд за регионално развитие – 2 149 731 лева, национално финансиране – 379 364 лева и собствено финансиране от общината – 28 241 лева.

Очаква се модернизацията на читалищната сграда да приключи до септември, в навечерието на традиционния Червенобрежки панаир.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: