Иван Таков, БСП: Управляващите в СО лишиха софиянци от 210 млн. лв. за инвестиции през 2017 г., готвят същото и за 2018 г.

Прочетена: 80

Управляващите в Столична община лишиха софиянци от 210 милиона лева за инвестиции през 2017 година, а сега подготвят същото и за 2018-а. Това заяви заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет в СОС от БСП Иван Таков, съобщиха от пресцентъра на БСП.. Той представи и защити внесения от групата на социалистите доклад с предложения за промени в приходната и разходната част на проекта за сборен бюджет на Столична община за 2018 година.

„Инвестиционната програма в размер на 480 милиона лева, за която толкова говориха в началото на 2017 година управляващите в Столична община, всъщност, беше изпълнена едва на 56%, разкри Иван Таков. – Това означва, че софиянци са били лишени от 210 милиона лева за инвестиции, които са жизненоважни за нашия град. Тъй като всяка година има сериозно неизпълнение на инвестиционната програма, затова толкова много настоявамхе общинските съветници да участват в изготвянето на тази за 2018 година. Това не се случи. И сега нашите предвиждания са, че точно след година ще установим същото“.

Според Иван Таков, общинските съветници отново са били подведени и излъгани от управляващите в Столична община. „За поредна година ние, общинските съветници се явяваме функция, някакво продължение на администрацията на общината, коментира той. – Третират ни само като машини за гласуване и за легитимиране на приумиците на администрацията и на кмета на Столична община. Това е абсурдно и вредно за София“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: