Корнелия Нинова (БСП): Кърджали е България, премиерът трябва да защити националния суверенитет

Прочетена: 57

Премиерът Бойко Борисов трябва да използва срещата си с Реджеп Ердоган в рамките на формата ЕС – Турция, за да му заяви ясно, че южната ни съседка няма право да се меси във вътрешните дела на България и да застрашава териториалната й цялост и националния й суверенитет. Това заяви в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус”.

Повод за изказването й бяха скандалните думи на Ердоган за духовните граници на Турция, които значително надхвърлят територията й, като включително стигат и до Кърджали.

„Първо, да заявим категорично, че Кърджали е България, Кърджали е духовната столица на Източните Родопи. Изказването на президента Ердоган за душевните граници на Труция, които се простират до Кърджали, е поредната провокация към суверенитета и националната цялост на България. Това е абсолютно неприемливо за нас. Обявяваме се против намесата на чужди държави във вътрешните дела на България“, подчерта Нинова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.03.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: