Цветан Цветанов (ГЕРБ): За съжаление след 28 години ние отново говорим за досиета на бившата Държавна сигурност

Прочетена: 73

За съжаление след 28 години ние отново говорим за досиета на бившата Държавна сигурност. През всички тези години много бяха обещанията, а малко действията по осветляване на досиетата. През този период бяхме водени от стремежа за по-добър живот. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на откриването на кръгла маса на тема „Комисия по досиетата – настояще и бъдеще“, предаде Novini.bg.

 

„През 2006 година беше приет законът, който трябваше да влезе в сила, но през следващите три години се сблъскахме с отказ на управляващите това да се случи. Срещнахме тотален отказ архивите на ДС да се отворят. Породи се и съмнението, че част от тях са унищожени“, припомни той.

 

„Истината обаче трябва да излезе наяве, затова информационните масиви бяха предадени на Комисията по досиетата. Те включваха над 1 милион единици от архива на МВР“, каза Цветанов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.04.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: