Новини

Премиерът Борисов: Мирът на Балканите е най-важен и че който предизвика конфликт - ще завлече всички

"Благодаря за поканата. Можем да видим само преди 20 години какво се е случило и през последните няколко години всички с радост наблюдаваме как икономиката, инвестициите вървят нагоре. В едно нещо съм абсолютно убеден – Европейския съюз иска мир и просперитет на Балканите".

 

Това каза българският министър-председател Бойко Борисовв в Мостар, за да открие 21-ото издание на Международния икономически панаир. Тази година Сърбия е основен партньор на изложението и съорганизатор заедно с председателството на Босна и Херцеговина. Той и президентът на Сърбия дадоха съвместна пресконференция.

 

"Александър Вучич полага особено големи усилия и знам колко му е трудно, за да продължи процеса и да запази мира. В общи линии настроението не е много оптимистично. Не бива да бъдем егоисти и да си мислим, че даден конфликт ще подмине някой от нас. За проявим разум", обърна се Борисов към всички лидери на Балканите.

 

Премиерът посочи, че мирът на Балканите е най-важен и че който предизвика конфликт - ще завлече всички.

 

"В общи линии настроението не много оптимистично, усещането е, че ни предстои нещо лошо. Нека да съм песимист и се обръщам към нашите братя мюсюлмани в целия регион да проявим разум, защото последствията ще са само за Балканите. България се върна десетилетия назад заради Юговойната. Не бива да бъдем егоисти и да си мислим, че даден конфликт ще подмине някой от нас. Едва вчера 20 години след войната са възстановили мост от войната. За една сеунда се руши, 20 години се възстановява. Нека проявим разум, последствията ще са само за нас", допълни още министър-председателят на България.