Организират се нови протести за името на Македония в Гърция

Прочетена: 34

В Атина и Солун се организират нови протести във връзка с последните развития по преговорите за името на Македония. Съгласно комюнике, изпратено до пресата, членовете на организационния комитет, образуван от координаторите на двете големи демонстрации „Македония значи Гърция“ в Атина и Солун, вече е провел серия от разговори с представители на местните власти и ги е помолил да дадат практическата си подкрепа за борбата на гръцкия народ срещу „продажбата на името Македония от правителството“, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema.
В рамките на следващите няколко дни, комитетът, в сътрудничество с пан-македонските съюзи, ще анонсира паралелни митинги в градовете из цяла Гърция. Протестите в посочените градове ще се проведат на 6 юни от 19:30 часа. Както се посочва в съобщението до пресата, „чрез тези демонстрации, комитетът иска да припомни на политиците в страната, че гръцкия народ вече е взел решение по отношение на името Македония и иска то да бъде уважавано“.
Комитетът отново предупреждава гръцкото правителство, че „решение, в което фигурира терминът „Македония“ не може да бъде прието от гръцката страна“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.05.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.