София ще участва в инициативата „Зелени градове” на ЕБВР

Прочетена: 37

София е избрана от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) да участва в инициативата „Зелени градове“. По нея столицата ще получи безвъзмездна финансова помощ от банката под формата на пет годишен план за реализиране на приоритетни екологични проекти. При официалното представяне на „Плана за действие за „Зелен град“ Йоана Христова, зам.-кмет на Столичната община поясни, че в последните години София работи активно за едно по-устойчиво развитие на мегаполиса в посока на превръщането му в зелен град за живеене.
В приветствието си към участниците в дискусията Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, представи някои инициативи на МОСВ, свързани с подобряване на въздуха, водата и чистотата на големия град. Една от тях е проектът за закупуването на електробуси за столичния градски транспорт, който ще се реализира с подкрепата на ЕБВР.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.06.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: