Годишната среща на заинтересованите от JASPERS се провежда в София

Прочетена: 34

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова откри Годишна среща на заинтересованите страни на програма  JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018“. Тя се провежда днес и утре в хотел „Хилтън“ с участието на Вазил Худак – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др.

Форумът днес отчита напредъка и приноса на  JASPERS като структура на Европейската инвестиционна банка за реализация на големи инфраструктурни проекти, финансирани от фондовете на ЕС.

Утре, участие ще вземе заместник-министър Малина Крумова и ще се разисква програмният период на ЕК след 2020 г.

Инициативата JASPERS има за цел да подпомага градовете и регионите при усвояването на европейските средства чрез проектите с най-голямо финансиране, за да се ускори усвояването на средствата, предназначени за постигане на по-голямо сближаване в Европа. JASPERS предоставя и  консултации на властите за стратегическото планиране  в широк кръг от сектори в помощ в подготовката на проекти, както и за подобряване на капацитета на администрациите.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.06.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.